Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Ajax gaat afscheid nemen van Blind'


15 februari 2013 - Daley Blind vertrekt komende zomer bij Ajax, dat meldt het Radio 1-programma Langs de Lijn. Trainer Frank de Boer ziet geen toekomst in de linksback die eerder deze maand nog zijn debuut maakte voor het Nederlands Elftal. Het aflopende contract van Blind zal in Amsterdam dan ook niet verlengd worden.

Officieel moeten de gesprekken in de Amsterdam ArenA tussen Ajax, Daley Blind en diens zaakwaarnemer Rob Jansen nog plaatsvinden. Eind januari had Ajax al een afspraak met Blind over het verlengen van zijn contract maar deze werd door Jansen afgezegd. Dat mag echter geen excuus zijn. Een speler van de status Blind had al lang duidelijkheid moeten krijgen.

Daley Blind (22) is bezig aan een uitstekend seizoen, het leidde zelfs tot een debuut in het Nederlands Elftal in het vriendschappelijke duel tegen Italie. Trainer Frank de Boer is echter meer gecharmeerd van de Deense back Nicolai Boilesen (20) die de afgelopen twee jaar buitenspel stond.

Naast het feit dat De Boer geen toekomst in Blind zou zien is er ook nog een financieel aspect. Blind krijgt op dit moment volgens NuSport ruim 660.000 euro salaris. Afgelopen jaar kwam daar verluidt 300.000 euro aan premies vanwege de titel bij. Ajax kan en wil het contract van Blind niet verder opwaarderen vanwege het huidige salarishuis. Een derde punt is dat Blind een haat-liefde verhouding heeft met de Ajax aanhang.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!