Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Uitstekende cijfers voor Ajax


15 februari 2013 - Ajax kan terugkijken op een uitstekend half jaar. In de eerste zes maanden van het seizoen 2012/2013 werd een nettowinst geboekt van maar liefst 27 miljoen euro. Een stijging van 15,2 miljoen ten opzichte van vorig seizoen.

De post transfersommen had een grote bijdrage aan de winst. Dit saldo was namelijk 16,6 miljoen euro positief. Ajax gaf weliswaar 5,5 miljoen euro uit maar kreeg 22,1 miljoen euro binnen door lucratieve transfers van Vurnon Anita (Newcastle United), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) en Gregory van der Wiel (Paris Saint Germain). Niet alleen met transfersommen boerde Ajax goed want de netto omzet nam ook nog eens met 6,1 miljoen euro toe tot 65,4 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Ajax is door dit positieve saldo toegenomen tot 81,4 miljoen euro. Ajax verwacht ook in de tweede seizoenshelft goed te boeren mede door een verlengd Europees avontuur en een verdere bezuiniging op de salariskosten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!