Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV steviger op kop na zege op FC Utrecht


16 februari 2013 - PSV heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van FC Twente eerder vanavond. De ploeg van Dick Advocaat versloeg in eigen huis FC Utrecht met 2-1. PSV moest het de laatste twintig minuten doen met een man minder na een rode kaart van Hutchinson.

FC Utrecht zag Bulthuis al binnen vijf minuten het veld verlaten met een blessure. De Domstedelingen raakten er niet van in de war. Na tien minuten spelen kwam FC Utrecht namelijk op voorsprong. Een schot van Jacob Mulenga kreeg een curve door Van Bommel en belandde achter Boy Waterman. PSV moest in de achtervolging.

Binnen het half uur kwam PSV verdiend op gelijke hoogte. Dries Mertens tekende met een vrije trap voor de gelijkmaker. PSV ging door en de 2-1 hing in de lucht. Die zou pas na 68 minuten spelen vallen. Georginio Wijnaldum was de gevierde man. PSV bleef kans op kans krijgen maar vergat het duel definitief op slot te gooien.

Nadat Hutchinson eerder al geel had gekregen kreeg de Canadees international twintig minuten voor tijd opnieuw een gele en dus ook een rode kaart. PSV bleef grote kansen krijgen, FC Utrecht loerde ook nog op die ene mogelijkheid. Mede door de fanatieke aanmoedigingen van de eigen aanhang bleef PSV op de been en pakte het drie belangrijke punten in de strijd om de titel.

Toch was er na afloop ook een klein beetje teleurstelling. Mark van Bommel kreeg in het duel een gele kaart en is daarmee net als Hutchinson volgende week geschorst wanneer PSV op bezoek moet bij Feyenoord. Door het vertrek van Manolev heeft PSV achter Hutchinson geen tweede rechtsback meer in haar selectie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!