Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse eenvoudig langs FC Groningen


17 februari 2013 - Vitesse heeft de vijfde plaats na vandaag weer echt helemaal zelf in handen. FC Utrecht verloor gisteren in Eindhoven met 2-1 van PSV. Vandaag won Vitesse op eigen veld met 2-0 van FC Groningen.

FC Groningen moest weer een stapje terug doen na de winstpartijen van de afgelopen weken. Vitesse, dat speelde zonder de geschorste Theo Janssen, boekte vandaag een regelmatige overwinning. Al in de eerste helft had Vitesse de betere kansen. Bij rust was het echter nog altijd 0-0.

Na rust werd de score geopend. Mike Havenaar, die op de linkerflank begon, deed precies waar om werd gevraagd. De boomlange aanvaller kneep naar binnen en wist een voorzet van de rechterkant bij de tweede paal binnen te werken. Doelman Bizot probeerde een doelpunt nog te verhinderen. De jonge doelman tikte de bal achter de lijn uit het doel. Gelukkig was de grensrechter scherp en werd het doelpunt goedgekeurd.

Ook de tweede Vitesse treffer had alle redenen om over na te praten. Marco van Ginkel versierde een strafschop. Uit televisiebeelden bleek dat een vermeende overtreding al buiten de zestien plaatsvond, als het al een overtreding was. Wilfried Bony had vervolgens geen enkele moeite om vanaf de strafschopstip de 2-0 aan te tekenen.

Met nog ruim een half uur te gaan leek Vitesse een ruimere zege te gaan boeken. Er waren nog wel kansen, ook voor FC Groningen, maar in de Arnhemse Gelredome bleef het bij 2-0. Daarmee is Vitesse nummer vier FC Twente op slechts twee punten genaderd.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!