Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax kopje onder in Boekarest


21 februari 2013 - Ajax is uitgeschakeld in Europa. Ajax leek na afgelopen week na een 2-0 zege thuis tegen Steau Boekarest met anderhalf been in de achtste finales van de Europa League te staan. Vandaag verloor men met 2-0, in de verlenging werd niet gescoord waarop na strafschoppen werd verloren.

Aanvankelijk was er voor Ajax niets aan de hand. Er was weliswaar een sterke start voor Steau Boekarest maar die wist Ajax te overleven. Vervolgens waren er grote kansen voor Fischer en Eriksen. Beide jonge Denen liet het na om Steau Boekarest de genadeklap te geven. Dat zou namelijk het geval zijn bij een Ajax-doelpunt, Steau Boekarest zou er vanwege het resultaat van twee weken geleden dan namelijk vier moeten maken.

Ajax had ook het betere van het spel en de 0-1 liet op zich wachten. Vrijwel uit het niets was het echter Steau Boekarest dat via Jasmin Latovlevici op voorsprong kwam. Dat zou in Roemenie ook de ruststand zijn. In de tweede helft was Steau Boekarest de bovenliggende partij. De 2-0 van Vlad Chiriches was dan ook zeer verdiend. Ajax kwam goed weg dat de wedstrijd niet al na negentig minuten spelen definitief gespeeld was.

In de verlenging zou in Boekarest niet meer worden gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. In deze serie werd de strafschop van Lasse Schone gestopt terwijl die van Niklas Moisander over ging. Niet Ajax maar Steau Boekarest krijgt daarmee een duel tegen Chelsea. Met de uitschakeling van Ajax zit het Europees avontuur voor alle Nederlandse clubs er af. Zelfden presteerde het Nederlandse clubvoetbal zo slecht als dit seizoen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!