Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Doelman Ricardo held van Portugal


24 juni 2004 - Vandaag stond het eerste kwartfinaleduel op het programma en direct de topper. Portugal nam het in Lissabon namelijk op tegen Engeland. Beide teams raakten in de afgelopen wedstrijden op stoom en maakte een gedreven indruk. De wedstrijd draaide uit op strafschoppen die uiteindelijk door Portugal werden gewonnen. Daarvoor waren wel acht penalties nodig.
Al snel in het duel opende Michael Owen de score. Dit na een grote blunder in de Portugese verdediger die een lange bal niet op waarde schatte. Owen kon daarna op een schitterende wijze de 1-0 scoren achter Ricardo. Engeland al vroeg op voorsprong tegen het gastland.Hierop ging Portugal een tegentreffer forceren. In de tussentijd moest Wayne Rooney geblesseerd het veld verlaten, de 18 jarige wonderboy werd vervangen door Vasell. Later zou blijken dat Rooney mogelijk zijn voet had gebroken. Portugal ging door met druk zetten op Engeland. De Engelse doelman David James pakte echter elke bal, hetzij met het nodige geluk. Engeland bleef in de eerste helft echter op de been ondanks de toenemende druk van de Portugezen. Engeland stond immers voor met 1-0, dit tot grote tevredenheid van het Engelse legioen.In de tweede helft was er opnieuw grote Portugese druk. Engeland leek echter niet te gaan bezwijken en loerde zelf ook nog eens op de counter. Zeven minuten voor tijd was het echter Postiga die Portugal op gelijke hoogte bracht. In de minuten die volgde werd bij Engeland een doelpunt van Campbell afgekeurd. De verdediger van Arsenal zou de Portugese doelman Ricardo te veel hebben gehinderd.Bij een 1-1 stand kwam er dus een silvergoal verlenging. In de eerste verlenging van 15 minuten werd door beide partijen niet gescoord. In de tweede helft des te meer. Rui Costa scoorde met een schitterend afstandschot de 2-1 voor Portugal binnen. Vijf minuten later was het echter Frank Lamperd die toch nog voor de gelijkmaker zorgde. R werd daarna niet meer gescoord en de wedstrijd zou dus beslist worden door strafschoppen.Engeland mocht beginnen aan de serie en David Beckham was de eerste strafschopnemer. De aanvoerder van Engeland mistte echter elk goal. Zijn bal ging over alles en iedereen heen. Daarop scoorde Deco en Simao (Portugal) als wel Owen en Lampard (Engeland). Rui Costa mistte echter de vierde strafschop van Portugal waardoor alles weer gelijk werd.Hierop scoorde John Terry, Owen Hargraeves en Ashley Cole voor Engeland. Bij Portugal scoorde Cristiano Ronaldo, Maniche en Hélder Postiga. Vasell mistte de achtste penalty voor Engeland, dit door uitstekend keeperswerk van Ricardo. Ricardo hield de bal met zijn blote handen. Daarna mocht diezelfde doelman van Benfica voor de overwinning van Portugal zorgen, Ricardo scoorde en groeide direct uit tot de Portugese held van de dag.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!