Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord heer en meester in De Kuip


24 februari 2013 - Feyenoord heeft haar eerste topper van het seizoen gewonnen. In de eigen Kuip werd PSV met 2-1 aan de kant gezet waardoor de titelstrijd nog spannender is geworden. Ajax kan vanmiddag op gelijke hoogte van PSV komen terwijl Feyenoord de koploper op drie punten is genaderd.

PSV moest het vanmiddag doen zonder de geschorste Van Bommel en Hutchinson. De laatstgenoemde werd vervangen door Zanka Jorgensen die zijn handen in de eerste helft vol had aan de jonge Boetius. Feyenoord kon vandaag beschikken over een fitte en schorsingvrije selectie. Het was dan ook een tegenvaller dat Bruno Martins Indi al vroeg naar de kant moest met een hamstringblessure.

In De Kuip waren er in de eerste helft nauwelijks kansen te noteren. Tim Matavz had de eerste grote kans van het duel, zijn lage inzet werd door Mulder tot corner verwerkt. PSV kwam op voorsprong door razendsnel om te schakelen na een te korte terugspeelbal van Jordy Clasie. Op aangeven van de sluwe Tim Matavz was het Jeremain Lens die in De Kuip de score opende.

In de tweede helft bleef Tim Matavz in de kleedkamer achter en trachtte Advoccaat met Engelaar meer balans op het middenveld te krijgen. Dat pakte helemaal verkeerd uit. Feyenoord greep het initiatief en kwam al snel op gelijke hoogte. Op aangeven van Clasie was het Schaken die Marcelo en Waterman te slim af was. Graziano Pelle zette Feyenoord ruim twintig minuten voor tijd verdiend op voorsprong.

Feyenoord zou in het vervolg van het duel niet meer in de problemen komen. Sterker nog, de 3-1 was dichterbij dan de 2-2. Feyenoord won dus haar eerste topper van het seizoen en heeft nog altijd uitzicht op meer. De gemoederen liepen in de catacomben nog hoog op. Jeremain Lens en Marcelo vielen Joris Mathijsen aan. Het voorval is op beelden vastgelegd en lijkt het tweetal een schorsing op te leveren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!