Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Guzman pakt League Cup met Swansea


24 februari 2013 - Swansea City heeft haar eerste grote prijs in de clubhistorie gewonnen. Vandaag werd op Wembley beslag gelegd op de League Cup. Swansea City met een uitblinkende Jonathan de Guman zette Bradford City met 5-0 aan de kant.

Swansea City en Nederland hebben een interessante band. Hagenaar John van Zweden is een van vijf eigenaren, tal van Nederlanders speelden of spelen voor de club en Swansea City probeert een soort van Nederlands-Spaans voetbal te spelen. Ook vandaag weer schitterde Swansea City bij vlagen.

Jonathan de Guzman was de enige landgenoot in de basis. In de bekertoernooien krijgt reservedoelman Tremmel speelminuten en ook voor de finale werd er geen uitzondering gemaakt. Michel Vorm weet echter dat hij volgend seizoen wel met Swansea City actief is in Europa. Naast Vorm zaten ook Dwight Tiendalli en Kemy Agustien op de bank.

Bij rust was het om Wembley al 2-0 in het voordeel van Swansea City. Jonathan de Guzman zou twee van de drie Swansea goals voor zijn rekening nemen. Na 59 minuten spelen benutte de international een strafschop dat de 4-0 betekende. De Guzman zou in de slotfase de eindstand op 5-0 bepalen. Iets daarvoor was Tiendalli nog als invaller binnen de lijnen gekomen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!