Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

McClaren stapt op bij FC Twente


26 februari 2013 - Steve McClaren stapt per direct op als coach van FC Twente. De Engelsman was bezig aan zijn tweede periode in Enschede. Na de winterstop won FC Twente in 2013 nog geen enkele wedstrijd. De achterstand op koploper PSV is daarmee zes punten geworden.

FC Twente moest dit seizoen een serieuze aanval doen op de titel. Een tweede titel onder leiding van Steve McClaren was het doel. Hiervoor werd afgelopen zomer fors ge´nvesteerd in de selectie. Zo kwam Dusan Tadic voor ruim 7 miljoen euro over van FC Groningen en werd Luc Castaignos overgenomen van Internazionale. Daar tegenover stond wel het vertrek van Luuk de Jong (Borussia Monchengladbach) en Ola John (Benfica). In de competitie ging het ondanks het mindere spel prima en stond men lang bovenaan. FC Twente werd al vroeg uitgeschakeld in de KNVB Beker en Europa League.

Voorzitter Joop Munsterman op de website van FC Twente: "We zijn van mening dat de tegenvallende prestaties van FC Twente onder leiding van Steve McClaren omgebogen zouden kunnen worden. Steve heeft echter aangegeven dat het in het belang van een ieder beter is de club per direct te verlaten. Wij hebben begrip voor zijn beslissing en respecteren deze. Het is teleurstellend afscheid te moeten nemen van de trainer onder wiens leiding FC Twente de landstitel behaalde in 2010. De trainingen en wedstrijden zullen vooralsnog worden geleid door Alfred Schreuder, geassisteerd door Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder."

FC Twente speelt aanstaande zaterdag thuis tegen Ajax. De wedstrijd is cruciaal om nog iets van dit seizoen te kunnen maken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!