Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Situatie Veendam is penibel


26 februari 2013 - SC Veendam lijkt de volgende club te zijn die uit het betaal voetbal gaat verdwijnen. De club uit de Jupiler League heeft voor 1 maart (aanstaande vrijdag) maar liefst 150.000 euro nodig.

De gemeente Veendam gaf eerder te kennen niet te willen meewerken aan een reddingsplan. Ook andere reddingspogingen slaagden (nog) niet. De huidige nummer 10 van de Jupiler League zou bij steun van de gemeente Veendam mogelijk eerder een beroep hebben kunnen doen op de televisiegelden. De KNVB was bereid 150.000 euro eerder over te maken indien ook de gemeente Veendam achter een reddingsplan zou staan. Met dat geld had Veendam het seizoen af kunnen maken.

Het is niet de eerste keer dat Veendam financieel in zwaar weer verkeert. Eerder was dat al in 2010 het verhaal. De rechter had een faillissement uitgesproken. Veendam ging hierin echter succesvol tegen in beroep nadat er toch een aantal mensen waren opgestaan om de club te redden. De vraag is of dat dit in 2013 opnieuw zal gebeuren of dat het in navolging van onder andere Haarlem, RBC Roosendaal en AGOVV Apeldoorn ook verdwijnt.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!