Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ verslaat Ajax en gaat naar finale


27 februari 2013 - Vorige week speelde Ajax nog om drie prijzen. Nu nog geen week later is Ajax uitgeschakeld voor de Europa League en de KNVB Beker. Vanavond ging de ploeg van Frank de Boer in eigen huis kopje onder tegen AZ. Het werd maar liefst 0-3 voor de ploeg uit Alkmaar.

Frank de Boer gaf een groot aantal spelers die normaal gesproken geen vaste waarde zijn een basisplaats. Zo waren er naast Cillissen, die alle bekerwedstrijden tot nu toe keepte, ook basisplaatsen voor Dijks, Serero, Hoesen en Lukoki. De ruim 35.000 toeschouwers in de Amsterdam ArenA zagen dat AZ wel op oorlogssterkte aan trad.

Ajax had in de eigen ArenA het initiatief maar kon AZ daarentegen geen pijn doen. AZ deed dat wel bij Ajax. Een kwartier voor tijd opende Altidore op aangeven van Maher en zwak verdedigen aan Ajax-zijde de score. Ajax probeerde de gelijkmaker te forceren maar in de uitbraak was het Gudmunsson die er al snel 0-2 van maakte. Altidore bepaalde met een wonderschone goal in de slotminuut de de eindstand op 0-3.

Opvallend is dat nu opnieuw de bekerfinale van invloed kan zijn op het einde van de competitie. AZ weet bij het bereiken van de finale tegen PSV en een eindpositie van PSV in de top twee dat het verzekerd is van Europees voetbal ongeacht het resultaat in de eindstrijd. Saillant detail is dat AZ in de competitie PSV nog in Alkmaar moet ontvangen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!