Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'PSV had dan niet meer bestaan'


9 maart 2013 - PSV ziet er geen enkel probleem in dat de inspectie van de Europese Commissie onderzoek gaat doen naar de forse kapitaalinjectie van de gemeente Eindhoven in de voetbalclub. Dat onderzoek is ingegeven omdat de gemeente Eidhoven destijds geen melding heeft gemaakt over de aankoop bij de Europese Unie.

PSV ontving met de grondtransactie een bedrag van maar liefst 48,4 miljoen euro. Volgens wethouder Staf Depla (PVDA) kwam dat omdat in zeer korte tijd de deal moest worden beklonken. Depla in het Eindhovens Dagblad: "De tijd daarvoor ontbrak simpelweg. Dan had PSV niet meer bestaan, dan was de club failliet gegaan."

Daarnaast ging het om een marktconforme transactie waarvoor geen meldingsplicht noodzakelijk is. De gemeente Eindhoven consulteerde wel het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!