Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jordania stak al 100 miljoen euro in Vitesse


9 maart 2013 - De Telegraaf becijferde dat Merab Jordania inmiddels ruim 100 miljoen euro in Vitesse stak. Daarmee is ook duidelijk waarom Vitesse de afgelopen winterperiode de hand op de knip hield.

In bijna drie seizoenen tijd jaagde Merab Jordania al 100 miljoen euro door heen. De Georgische eigenaar kocht de club voor circa 10 miljoen euro en moest het in het eerste seizoen al 20 miljoen euro aan tekorten wegwerken. Een jaar later was er een tekort van 25 miljoen euro. Een nieuw, modern trainingscomplex kostte Jordania dit jaar nog eens 12 miljoen euro.

De salariskosten van Vitesse zijn dit seizoen maar liefst 18 miljoen euro, daarmee behoort het tot de topteams in de Eredivisie. Ter vergelijking, het salarishuis van Feyenoord is 'slechts' 11 miljoen euro. Om aan de Financial Fair Play regels van de UEFA te voldoen en de komende jaren Europees voetbal te kunnen spelen is een financiële klapper gewenst. Wilfried Bony moet komende zomer 15 miljoen euro opleveren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!