Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Twijfels over duel in Jakarta


13 maart 2013 - Het is nog hoogst onzeker dat het Nederlands Elftal op 7 juni in Jakarta zal spelen tegen het nationale team van Indonesie. De FIFA eist dat het land slechts een voetbalbond heeft, dat zijn er nu twee.

Indonesië heeft tot zondag om de problemen op te lossen. FIFA kan besluiten de officiële bond te schorsen totdat de wilde Indonesische voetbalbond is opgeheven of zich committeert aan de officiële voetbalbond van het land. De vraag is of dat op korte termijn zal gebeuren.

Wanneer het daadwerkelijk tot een schorsing komt wordt vertegenwoordigende teams van Indonesië uitgesloten van alle officiële en officieuze wedstrijden tegen andere leden van de FIFA. In dat geval zou ook het lucratieve duel van Oranje in Jakarta geen doorgang kunnen vinden. Naast het duel tegen Indonesie zou Oranje op 11 juni in Peking spelen tegen China.

Volgens De Telegraaf heeft de KNVB zich middels een clausule gewapend tegen een dergelijke ontwikkeling in in Indonesië. In dat geval kan de KNVB mogelijk rekenen op een tegemoetkoming in de gemaakte kosten en beoogde inkomsten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!