Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Guzman wil bij Feyenoord afsluiten


18 maart 2013 - Jonathan de Guzman behoort opnieuw tot de selectie van het Nederlands Elftal. Daar treft hij een groot aantal spelers van zijn oude club Feyenoord. In de toekomst zou de Guzman zijn loopbaan maar al te graag in Rotterdam-Zuid afsluiten.

Een beetje via de achterdeur vertrok De Guzman in de zomer van 2010 uit De Kuip. De middenvelder was maar net hersteld van een zware knieblessure voordat hij profiteerde van zijn transfervrije status. Het Mallorca van Michael Laudrup pikte hem op. Een jaar later was het Champions League-deelnemer Villarreal die 8 miljoen euro voor De Guzman neertelde. Bij die Spaanse club liep het totaal niet en Villarreal zou zelf degraderen. Swansea City bracht afgelopen zomer (op huurbasis) uitkomt. In Wales (in de Engelse Premier League) groeide De Guzman uit tot international.

De Guzman is blij hoe het nu met Feyenoord gaat zo verklaart hij tegenover RTV Rijnmond. "Ze hebben alles in huis om kampioen te worden. Het is mooi om te zien dat veel jonge spelers belangrijk zijn in het eerste. Ze zijn voetballend goed, spelen constant en hebben een goed aanspeelpunt." De Guzman hoopt op de titel. "Zeker weten. Als ik tijd heb ga ik ook naar Rotterdam toe."

De Guzman over de club waar hij als tiener de oversteek vanuit Canada voor maakte: "Het voelde als thuis. Je bent heel veel met voetbal bezig en je wordt snel volwassen als speler. Alles was altijd goed geregeld, maar het is moeilijk om te vergelijken met andere jeugdopleidingen. Ik ken natuurlijk alleen Feyenoord."

In 2008 stelde Feyenoord de middenvelder bijzonder teleur door een bod van Manchester City op hem te weigeren. "Dat was een teleurstelling. Uiteindelijk zijn dat keuzes in het voetbal. Het is misschien verkeerd uitgepakt voor Feyenoord, maar dat is nu het verleden. Ik ben nu hier bij Swansea en voel me goed. Ik ben fit en heb mijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. Daar doe ik het voor."

Het vertrek van de middenvelder werd hem niet in dank afgenomen. "Dat heeft zeker pijn gedaan, maar natuurlijk kreeg ik ook goede berichten mee. Ik heb tien jaar bij Feyenoord gezeten. Het is niet alleen een club geweest voor mij, maar ook een familie. Jammer genoeg heb ik ook geen afscheid kunnen nemen. Het is moeilijk om te bepalen, maar ik zou het liefst mijn carrière willen afsluiten bij Feyenoord of Toronto FC."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!