Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Veendam verdwijnt uit betaald voetbal


25 maart 2013 - SC Veendam verdwijnt definitief uit het betaald voetbal. Dat is vandaag bekend geworden nadat bleek dat de benodigde 1,1 miljoen euro niet bij elkaar kon worden gekregen.

De club uit de Jupiler League had maar liefst 700.000 euro nodig om het lopende seizoen af te maken. Daarnaast had het ook nog eens een tekort van 400.000 euro op komend seizoen. 'Al met al was dit voor hoofdsponsor Koos Gjaltema en zijn mede-sponsoren te veel om nog meer te investeren', zei bewindvoerder Breuker op een persconferentie. 'De afgelopen 2 weken is gebleken dat er ook geen financier te vinden is die dit bedrag kan of wil financieren. Welbeschouwd is dat ook niet zo verbazingwekkend, omdat we er daarmee nog niet zijn.'

Veendam is de negende club die failliet gaat sinds 1954. Het is de tweede club in de Jupiler League die het seizoen niet weet af te maken. Begin dit jaar moest AGOVV Apeldoorn al een faillissement aanvragen. Officieel heeft Veendam nog acht dagen in beroep te gaan maar dat lijkt nu niet meer het geval. In 2010 ontsnapte Veendam op deze wijze nog aan een faillissement.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!