Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Veendam kan herstart in Hoofdklasse overwegen


26 maart 2013 - Nog acht dagen heeft Veendam om in beroep te gaan tegen het door de rechtbank uitgesproken faillissement. Eigenlijk rekent niemand meer op een voortzetting van betaald voetbal in Veendam. Wel is er de mogelijkheid om komend seizoen in de Hoofdklasse uit te komen.

Over acht dagen lijkt het faillissement vast te staan. Op dat moment trekt de KNVB de betaald voetbal licentie van Veendam ook in. De reglementen schrijven voor dat een club vervolgens een doorstart kan maken in de hoofdklasse, het hoogste amateurniveau in Nederland.

"Daarvoor moet dan wel een officieel verzoek bij de KNVB worden ingediend", aldus een woordvoerder van de KNVB. In twee seizoenen zou Veendam bij promotie van Hoofdklasse naar Topklasse en van Topklasse naar Jupiler League weer kunnen terugkeren in het betaald voetbal. "In theorie is dat mogelijk. Al heeft de club dan natuurlijk wel een lange weg te gaan."

Volgens De Telegraaf is onbekend of Veendam dit een serieuze optie overweegt.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |



Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!