Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord wil grootste stadion van Nederland


3 april 2013 - Feyenoord presenteerde vandaag haar plannen voor een nieuw multifunctioneel stadion met schuifdak dat plaats zal moeten bieden aan 63.000 toeschouwers, negentig business units en 6300 business seats. Kosten: 313 miljoen euro.

"Met dit stadion zal de begroting nadrukkelijk omhoog gaan", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Ik hoef in Nederland alleen maar naar Vitesse te wijzen om te bepleiten dat geld een belangrijk deel van je succes bepaalt. We gaan naar een begroting toe waarin alleen Ajax een concurrent is." Op dit moment heeft Feyenoord een begroting van circa 35 miljoen euro. Ajax doet het met 62 miljoen euro.

Het nieuwe stadion moet De Kuip vervangen en doen vergeten. Dat zorgt voor een hoop sentiment. Gudde tegenover Nu.nl: "Het is logisch dat er nu nog emotie is en twijfels zijn, maar om structureel tot de top te behoren moet Feyenoord dit nieuwe stadion omarmen."
Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord NV: "Het moet geen kille en kale kolos worden zoals je dat wel in andere stadions ziet."

Gudde vervolgt: "Het is een absolute voorwaarde dat de sfeer minstens zo goed is als in de huidige Kuip. We zullen de suggesties van het Legioen meenemen. Dit moet het thuis van de Feyenoord-fans blijven. Dat wordt bijvoorbeeld concreet in het feit dat mensen dicht op het veld moeten zitten en worden betrokken bij de inrichting van fanshops en dergelijke."

Feyenoord hoopt voor de zomer duidelijkheid te krijgen van de gemeente Rotterdam. Feyenoord hoopt op een garantstelling.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!