Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax verwelkomt nieuwe Vertonghen en Chadli


15 april 2013 - Ajax voegt weer twee 'pareltjes' toe aan haar eigen jeugdopleiding. Nathan Leyder (Zulte Waregem) en Anwar El-Ghazi (Spara Rotterdam) zullen komende zomer gaan aansluiten op De Toekomst.

De 16-jarige Leyder doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge maar ging daar na een aantal conflicten (niet door hem veroorzaakt) weg. Zulte Waregem bood uitkomst en ook daar liet de aanvoerder van België Onder 16 zien dat hij echt goed kan voetballen. Anderlecht en Franse topclubs probeerden te profiteren. Na twee bezoeken aan De Toekomst was Leyder echter om. Leyder kan zowel centraal achterin als ook als controlerende middenvelder spelen. In Amsterdam lag voor de 'nieuwe Jan Vertonghen' een driejarig contract klaar.

Na Riechedly Bazoer, Vaclav Cerny en Dejan Meleg dus opnieuw een buitenkansje voor Ajax. Datzelfde geldt overigens ook voor Anwar El-Ghazi die zo goed als zeker overkomt van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. El-Ghazi wordt gezien als een traditionele rechtsbuiten en kan goed worden vergeleken met Nacer Chadli.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!