Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PEC Zwolle legt Mokotjo voor drie jaar vast


10 mei 2013 - Kamohelo Mokotjo blijft voor de Eredivisie behouden. Het huidige seizoen kwam hij slecht eenmaal in actie voor Feyenoord. PEC Zwolle biedt de Zuid Afrikaanse middenvelder nu de kans zich wekelijks te bewijzen.

De 22-jarige Mokotjo op de website van Sportpromotion: Ik ben dolblij met mijn transfer naar PEC. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Die krijg ik nu in Zwolle. Na een gesprek met Ron Jans, vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer, en technisch directeur Gerard Nijkamp had ik gelijk al een positief gevoel over de club. Ze spraken meteen hun vertrouwen in mij uit. Dat is altijd fijn om te horen. Ook wat onze denkwijze over voetbal betreft zaten we op een lijn. Bovendien spelen ze in een leuk stadion dat voor elke thuiswedstrijd bijna helemaal vol zit."

PEC Zwolle is blij met de Afrikaanse versterking. Directeur Nijkamp tegenover Sportpromotion: "Voor PEC is Mokotjo een aanwinst. Hij is een type speler dat we nog niet in onze selectie hebben. Hij zorgt voor balans op het middenveld en hij kan de ruimtes die ontstaan, goed belopen. Hij heeft ook veel, positief, gif in zijn spel. Het is mooi dat we hem voor drie seizoenen hebben kunnen vastleggen."

Mokotjo vervolgde zijn verhaal: "Ik zat in Rotterdam op een dood spoor en zij toonden oprechte interesse hoe ik daarmee om ben gegaan. Ze gaven mij het gevoel dat ik voor PEC van waarde kan zijn. PEC heeft zeker potentie. Ze willen het in Zwolle natuurlijk nog beter gaan doen dan het afgelopen seizoen. PEC heeft dit jaar in veel wedstrijden een positieve indruk achtergelaten, met vaak goed voetbal en goed positiespel. Ja, precies zoals ik het ook wil spelen."

"Het blijft natuurlijk jammer dat ik in Rotterdam niet echt heb kunnen doorbreken. Ik had natuurlijk ook de 'pech' dat er een heel goede lichting spelers, en dan met name middenvelders, klaarstond. Jordy Clasie heeft zich bijvoorbeeld stormachtig ontwikkeld en het Nederlands Elftal gehaald. Die wissel je als trainer niet zo snel. En ook Ruud Vormer was nog aangetrokken als controlerende middenvelder. Dus op die positie was veel concurrentie."

Terugkijken doet Mokotjo niet meer. Hij kijkt uit naar zijn toekomst in Zwolle waar een driejarig contract voor hem klaar lag. "Ik wil niet meer te veel terugkijken, hoewel ik nog wel wil zeggen dat vooral mijn eerste jaren in Rotterdam mooi waren. Nu staat het hoofdstuk PEC voor de deur. Ik verheug me op de samenwerking met de mensen in Zwolle en ik zal mijn uiterste best doen om PEC te laten uitgroeien tot een stabiele club in de Eredivisie."

Mokotjo had in Rotterdam-Zuid nog een contract tot volgend jaar zomer. Verwacht wordt dat Feyenoord een kleine transfersom incasseert en daarnaast zal meedelen bij een eventuele toekomstige transfer.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!