Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

TsjechiŽ simpel langs Denemarken


27 juni 2004 - De laatste kwartfinale stond vandaag al weer op het programma. Niemand minder dan onze voetbalvrienden van TsjechiŽ moesten het opnemen tegen het Denemarken van onder meer Jon Dahl Tomasson and Martin Laursen. TsjechiŽ rolde de Denen in de tweede helft binnen twintig minuten op door drie keer te scoren. De ploeg maakte daarmee direct hun faam weer waar.


TsjechiŽ begon vanaf de eerste minuut met druk zetten. De ploeg liet de Deense verdediger Helveg vrij, waardoor de ervaren speler de opbouw moest regelen. De Denen had sowieso een aardig positiespel, de betere kansen waren in de eerste helft echter voor TsjechiŽ. Zo waren er afstandsschoten van onder meer Galasek, Nedved en Baros.


Gescoord werd er in de eerste helft niet. De eerste 45 minuten waren op sommige momenten hard te noemen. De Russische scheidsrechter Ivanov hield de kaarten echter regelmatig op zak. Bij rust waren er dan ook slechts twee gele kaarten. Het waren enkel de Tsjechen Jankulovski en Ujfalusi die geel kregen.Na rust zag men een ander TsjechiŽ. De ploeg was nog scherper, nog gedrevener om de halve finale te gaan halen. Al binnen enkele minuten kwam de ploeg op voorsprong door een kopbal van Jan Koller uit een corner. 1-0 voor TsjechiŽ dus.Daarna kwam de Milan Baros de show. De jonge bankzitter van Liverpool scoorde tot dusver al drie goals en wordt gezien als een van de talenten die dit toernooi echt is opgestaan. Baros scoorde met een slimme stiftbal de 2-0, dit na een bekeken bal van de sluwe Poborsky. Daar bleef het echter niet bij. Door een goed uitgevoerde counter liep de aanvaller zichzelf vrij bij een pass van Pavel Nedved. Baros scoorde daarmee zijn tweede en TsjechiŽís derde doelpunt van de avond.Bij deze stand bleef het. Milan Baros kreeg nog een publiekswissel en de vaste wisselspeler Heinz kwam weer in het veld. Denemarken probeerde het nog. In twintig minuten tijd na rust had TsjechiŽ de wedstrijd helemaal onder controle met de 3-0 voorsprong. Denemarken kwam nog wel, maar kon niet meer scoren.TsjechiŽ lijkt de finale nauwelijks te kunnen ontgaan. De ploeg rekende in korte tijd af met Denemarken en lijkt ook aanstaande donderdag maar weinig problemen te krijgen van Griekenland. De ploeg van Bruckner mag al dromen van een finale tegen Portugal of Nederland. Milan Baros kan daarnaast dromen van de topscoorderstitel dit toernooi. De aanvaller scoorde vandaag zijn vierde en vijfde doelpunt van het toernooi en passeerde daarmee Rooney en Van Nistelrooy.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!