Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Lastige keuzes voor Cor Pot


17 mei 2013 - Vandaag maakt bondscoach Cor Pot de selectie van Jong Oranje bekend voor het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. De bondscoach had een aantal moeilijke keuzes. Vandaag spraken het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hun verwachtingen van de selectie uit.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Jeffrey Bruma (HSV), Jetro Willems (PSV) en Danny Hoesen (Ajax) de grootste namen zijn bij de afvallers. De Telegraaf noemt daarbij ook de naam van Virgil van Dijk (FC Groningen). Jong Oranje heeft namelijk een ijzersterk centraal duo van het grote Oranje: Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Als back-up is ook Bram Nuytinck (Anderlecht) een zekerheidje. Voor die laatste centrale positie gaat de voorkeur uit naar Mike van der Hoorn (FC Utrecht) boven Bruma en Van Dijk.

Op het middenveld is Cor Pot er nog niet helemaal uit zo lijkt het althans. Lerin Duarte krijgt namelijk nog een kans zich te laten zien. De afgelopen weken stond de middenvelder van Heracles Almelo met een hamstringblessure buitenspel. Pot zal moeten kiezen tussen Duarte of Vilhena. De KNVB wil voorzichtig omgaan met de laatstgenoemde die dit jaar pas definitief is doorgebroken en een zwaar seizoen kende.

Ook voorin was het even puzzelen. Zeker nadat de afgelopen periode Narsingh en Boetius wegvielen. Om die reden lijken Wijnaldum (rechts) en John (links) nu de voorkeur te hebben op de flank. Lange tijd leek Wildschut ook mee te gaan maar die kent momenteel een bijrol bij VVV Venlo. Datzelfde geldt voor Rajiv Van la Parra bij SC Heerenveen. De verwachting is dat Jozefzoon (RKC Waalwijk) en Depay (PSV) de voorkeur krijgen.

Achter eerste spits Luuk de Jong was het ook nog even dringen. Locadia en Hoesen manifesteerden zich de afgelopen weken prima bij respectievelijk PSV en Ajax. Locadia krijgt nu het voordeel van de twijfel.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!