Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Beloften Ajax en Twente in Jupiler League


23 mei 2013 - De beloftenteams van Ajax en FC Twente spelen komend seizoen zo goed als zeker in de Jupiler League. Dat heeft de Eerste Divisie vandaag bepaald in een vergadering op de competitieopzet van het seizoen 2013/2014.

Op dit moment bestaat de Eerste Divisie uit slechts 16 teams. Aan het begin van het seizoen 2012/2013 waren dat er nog 18 maar zowel SC Veendam als AGOVV Apeldoorn gingen tussentijds failliet. Om de competitie aantrekkelijker te maken wil men de beloftenteams erbij betrekken.

Ajax, FC Twente en PSV waren zeer enthousiast. Op basis van de ranglijst van de beloften krijgen Ajax en FC Twente nu het recht om in de Jupiler League in te stromen. Jong PSV eindigde van de drie elftallen namelijk als laagste. Bij een eventuele toetreding van Jong PSV was het overigens zou dat mogelijke consequenties kunnen hebben voor FC Eindhoven dat op dit moment een samenwerkingsverband met PSV heeft.

Er waren overigens meer optie. Naast die van het toelaten van beloftenteams was ook de optie om Katwijk en Achilles'29, de kampioenen van de Zaterdag en Zondag Topklasse, in te laten stromen. De voorkeur van de 16 Eerste Divisieclubs gingen echter uit naar de beloften.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!