Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Robben beslist finale Champions League


25 mei 2013 - Na twee verloren finales (2010 en 2012) heeft Bayern Munchen eindelijk beslag weten te leggen op de Champions| League. Het was onze eigen Arjen Robben die in de voorlaatste minuut de winnende treffer maakte.

Bayern Munchen won het Duitse onderonsje in Londen met 2-1 van Borussia Dortmund. Daar had het aanvankelijk weinig weg van. De Borussen van trainer Jurgen Klopp begonnen bijzonder sterk aan het duel, Bayern Munchen had hier eigenlijk geen weerwoord op. Aan het einde van de eerste helft werd ook Bayern Munchen gevaarlijk en waren er een aantal grote kansen voor Arjen Robben. De man uit Bedum kwam echter niet tot scoren.

Na een uur spelen vertolkte Arjen Robben toch een belangrijke rol. Robben kreeg de bal in de zestien aangespeeld, ging naar de achterlijn en gaf Mandzukic een niet te missen kans. Bayern Munchen had haar voorsprong te pakken. Lang stond deze stand echter niet op het bord. Acht minuten na de 1-0 was het Borussia Dortmund dat terecht een strafschop kreeg. Het was de architect van Dortmund, Gundogan, die de strafschop achter Neuer wist te schieten.

De ruim 90.000 toeschouwers op Wembley en de tientallen miljoenen kijkers wereldwijd maakten zich vervolgens op voor een verlenging. Arjen Robben dacht hier echter anders over. In de voorlaatste minuut dook de aanvaller alleen op voor Weidenfeller en schoot hij met een geplaatst balletje zich definitief in de geschiedenisboeken van Bayern München. Eindelijk wist Robben doorslaggevend te zijn in de finale nadat hij eerder grote kansen misten voor Oranje op het WK in 2010 en de Champions League finales van 2010 en 2012 met Bayern.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!