Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Utrecht gaat Europa in


26 mei 2013 - FC Utrecht speelt komend seizoen in Europa. De Domstedelingen verloren vandaag weliswaar van FC Twente met 2-1 maar hadden door de uitwedstrijd (2-0) deze marge. FC Twente is juist in het seizoen 2013-2014 na een aanwezigheid van zeven jaar afwezig.

De thuisploeg begon vandaag furieus, FC Twente had er zichtbaar moeite mee. Een doelpunt hing in de lucht maar bleef uit. Tegen de verhouding in schoot Dusan Tadic van grote afstand zelfs de 0-1. Nog voor rust werd het ook 0-2. Opnieuw was een schot van grote afstand, ditmaal van Chadli, Utrecht-doelman Ruiter te machtig.

Na rust bracht FC Twente de Domstedelingen zelf terug in het duel. Een zwakke pass van Sander Boschker werd door Gutierrez slecht gecontroleerd waardoor Duplan de bal in een leeg doel kon schuiven. In het vervolg probeerde FC Twente nog wel de 1-3 te forceren maar gescoord zou er niet meer worden.

FC Utrecht gaat dus Europa in en dat is meer dan verdiend. In de reguliere competitie eindigde het al als vijfde en nu was men ook de playoffs sterker dan de andere clubs. Wel zal er komende zomer het een en ander gaan veranderen. Spelers als Wuytens, Kali en Duplan vertrokken met aflopende verbintenissen. De jeugd in Utrecht staat te trappelen om die rol over te nemen (en om Europa in te gaan).

Voor FC Twente is het juist uithalen en overnieuw beginnen. Ook daar wordt het een uitdagende zomer. Blijft Alfred Schreuder aan als trainer? Vertrekt Chadli naar een grotere competitie en hoe zit het met Leroy Fer? Daarnaast is het missen van Europees voetbal ook een smetje op de aantrekkingskracht van de Tukkers.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!