Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fledderus weet Roda te behouden voor Eredivisie


26 mei 2013 - Roda JC speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. Lang zag het daar niet naar uit. Sparta pakte in Kerkrade brutaal de leiding maar twee rake vrije trappen van Mark-Jan Fledderus zorgden in Limburg voor een enorme ontlading.

Sparta-coach Henk ten Cate had zijn speelstijl helemaal aangepast aan Roda JC. Met een soort van handbalverdediging en twee rappe aanvallers (Deekman & Bilate) probeerde Sparta op de counter Roda JC te slim af te zijn. Die strijdwijze pakte goed uit want na 24 minuten spelen opende Bilate de score. Niet veel later had Bilate zelfs de 0-2 op zijn schoen maar wist Kurto redding te brengen.

Roda JC kon er nauwelijks iets tegenover stellen. Ruud Brood besloot al voor rust in te grijpen door Nemeth naar de kant te halen en Lebedynski kwam in de ploeg. In de rust bleef ook Sutchuin achter en maakte De Beule zijn opwachting. Pas nadat Roda JC na een uur spelen nog meer risico ging nemen door de maar 25% fitte Demouge in de ploeg te brengen kwam de thuisploeg beter in haar spel.

Demouge werd met hoge ballen gezocht. De aanvaller wist nog geen tien minuten na zijn entree op een mooie plaats een vrije trap te versieren. Deze werd vervolgens op fantastische wijze door Fledderus achter Pellatz geschoten. Roda JC ging vervolgens ook op zoek naar de 2-1, Sparta kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Toch was het pas in de slotminuut voor Roda JC raak. Opnieuw ging Fledderus achter de bal staan en wist hij zijn ploeg te behouden voor dreigende degradatie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!