Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jupiler League bevat komend seizoen 20 clubs


27 mei 2013 - De Jupiler League eindigde dit jaar met zestien clubs. Volgend seizoen zal het tweede niveau van Nederland bestaan uit twintig clubs, dat hebben KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) vandaag in goed overleg besloten.

Aanvankelijk was het idee van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) om twee beloftenteams, Jong Ajax en Jong FC Twente, toe te laten. Tegelijkertijd werd de deur door de clubs richting de Topklasse dicht gegooid. Dat was tegen het zere been van de KNVB die graag een doorstroming ziet vanuit het amateurvoetbal. Dat is ook mogelijk omdat Katwijk en met name Achilles '29 wel oren hadden naar een 'profavontuur'.

In verschillende constructieve gesprekken tussen de KNVB en deze twee grootmachten in het amateurvoetbal, kampioen van respectievelijk Zaterdag en Zondag Topklasse, liet de voetbalbond al weten graag mee te willen denken. Dat mondde onder andere uit in de mogelijkheid om met minder profs te werken dan aanvankelijk verplicht was.

'Er is opnieuw en op een constructieve manier met onze achterban gesproken', stelt Simon Kelder namens de CED tegenover Voetbal International. 'Dit heeft er toe geleid dat de overgrote meerderheid nu voorstander is van het toevoegen van zowel beloftenteams als amateurclubs.'

De pilot van 20 clubs is in eerste instantie voor twee seizoenen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!