Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Het roer gaat om bij FC Twente


29 mei 2013 - Het roer gaat om bij FC Twente. De afgelopen jaren maakte FC Twente indruk door voor miljoenen spelers van naam aan te trekken. De Tukkers zouden nu eerder geneigd zijn om talentvolle spelers aan te trekken.

Voorzitter Joop Munsterman vandaag in De Telegraaf: "Misschien hebben we de afgelopen jaren te geforceerd geprobeerd in de top twee te blijven. We hebben geprobeerd spelers te kopen waarvan bij voorbaat het succes al vast stond. Dat type aankopen doen we de komende jaren niet meer, dat durven we ook niet meer."

De afgelopen jaren trok FC Twente voor miljoenen spelers als Marc Janko, Leroy Fer, Luc Castaignos en Dusan Tadic aan. Volgens Munsterman heeft de koerswijziging twee redenen: "Ik ben ontzettend teleurgesteld over het afgelopen jaar. Dat wijt ik aan niemand in het bijzonder, eerder aan mezelf. Het begint in de top. Ik ben heel erg teleurgesteld over het grote aantal blessures dat we hebben gehad, over de heisa die af en toe rond de club is ontstaan en over het voetbal in de eerste seizoenshelft."

Ook de terugkeer van Steve McClaren pakte niet zo uit als gewenst. "Alfred is anders gaan werken dan Steve. We hebben bij FC Twente de tweede seizoenshelft alleen maar gekeken naar hoe we gingen voetballen en daar zijn we positief over. We hebben herkenbaar, leuk voetbal gezien. De aanstelling van Steve heeft niet uitgepakt zoals we voor ogen hadden, dat is duidelijk. Het was eenvoudiger geweest en het had meer kans op succes gehad als we toen Rutten terug hadden gehaald in plaats van McClaren, omdat Rutten de grondlegger is geweest van het voetbal zoals wij dat hier altijd spelen."

Ondanks dat Rutten nu weer vrij man is na zijn vertrek bij Vitesse sluit FC Twente hem toch min of meer uit voor komend seizoen. Alfred Schreuder krijgt de voorkeur. Munsterman in De Telegraaf: "Alfred is een ambitieuze man. We gaan hier de komende dagen over praten en alle voor- en nadelen tegen elkaar afzetten."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!