Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Katwijk twijfelt, Achilles '29 stroomt graag in


29 mei 2013 - Katwijk en Achilles '29 volgend jaar in de Jupiler League? Het is nog maar de vraag. Katwijk twijfelt namelijk nog, Achilles '29 ziet het profavontuur in ieder geval wel helemaal zitten.

De KNVB bereikte eerder met de clubs uit de Eerste Divisie een akkoord over een nieuwe competitie-opzet. Naast de 16 clubs die nu al in de Jupiler League spelen zouden daar 2 clubs uit het amateurvoetbal en 2 beloftenteams aan worden toegevoegd. Vanuit de beloften zouden Jong Ajax en Jong FC Twente vanwege de eindklassering van dit seizoen doorstromen. Bij de amateurs zouden dat de kampioen van de zaterdag en zondag topklasse moeten worden, namelijk Katwijk en Achilles '29.

Voorzitter Harrie Derks van Achilles '29 was in de Volkskrant zeer positief. Derks stelde: "Wij komen uit in de eerste divisie. Dit is een goede stap voor het amateurvoetbal." Katwijk twijfelt nog. Voorzitter Willem Guijt: "De licentie-eisen waren te hoog. Nu is de situatie veranderd en zeggen wij dus 'ja' tegen het sportieve aspect. Maar het gaat om meer dan dat, er zijn ook financiële voorwaarden."

Mocht Katwijk afhaken is het de vraag hoe de KNVB dat zal oplossen. Van PSV is het bekend dat het Jong PSV graag wil door laten stromen, datzelfde geldt ook voor Vitesse met haar beloftenteam. Aan de andere kant wil de KNVB die mogelijkheid wel bieden aan een andere amateurclub.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!