Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Katwijk ziet af van entree in profvoetbal


3 juni 2013 - Algeheel kampioen VV Katwijk maakt geen gebruik van de mogelijkheid om te profiteren naar de Jupiler League. Katwijk had net als Achilles '29 de kans om tegen versoepelde eisen de mogelijkheid om de komende twee seizoenen in de Jupiler League uit te komen.

De Jupiler League, het tweede profniveau van Nederland, eindigde het afgelopen seizoen met slechts 16 clubs. Om die reden kwam de KNVB met de clubs uit de Eerste Divisie tot een vergelijk om twee amateurclubs en twee beloftenteams in te laten stromen. Naast Katwijk en Achilles '29 zouden de beloftenteams van Ajax en FC Twente moeten instromen.

Door het afhaken van VV Katwijk krijgt Jong PSV vrijwel zeker de mogelijkheid om komend seizoen in de Jupiler League uit te komen. PSV had die intereses al eerder kenbaar gemaakt maar de KNVB liet de eindklassering van het afgelopen seizoen meespelen en daarin eindigden zowel Ajax als FC Twente boven de Eindhovenaren. Bij de entree van Jong PSV in het profvoetbal heeft Eindhoven straks net als Rotterdam drie elftallen in een professionale competitie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!