Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Jong PSV naar Jupiler League


4 juni 2013 - Jong PSV maakt net als Jong Ajax en Jong FC Twente de overstap naar de Jupiler League. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Jong PSV neemt de plaats in van algeheel amateurkampioen VV Katwijk die niets voelde voor een overgang naar het profvoetbal.

Komend seizoen gaat de Jupiler League van 16 naar 20 clubs. Naast de beloftenteams van Ajax, FC Twente en PSV stroomt ook Zondag kampioen Achilles '29 uit Groesbeek in. Het is nog onbekend wat de entree van Jong PSV in de Eerste Divisie betekent voor de samenwerking tussen PSV en FC Eindhoven.

Er gaat nog meer veranderen in de Jupiler League. Van het seizoen 2015-2016 is er sprake van een verplichte promotie- en degradatieregeling. De beloftenteams kunnen echter niet promoveren of degraderen. KNVB-directeur Bert van Oostveen: 'Ik ben er trots op dat het eindelijk mogelijk is vanuit het amateurvoetbal, de topklasse dus, naar de eerste divisie te promoveren, maar dat andersom ook clubs uit de eerste divisie kunnen degraderen. Een echte doorbraak.'

De speeldagen zijn komend seizoen de vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Meer duels zullen live op Eredivisie Live worden uitgezonden. Er zijn stricte afgesproken gemaakt met de clubs die beloftenteams in de competitie hebben. Als er eenmaal 15 duels in het eerste elftal zijn gespeeld is het niet langer mogelijk om in de Jupiler League te spelen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!