Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Asare vertrekt definitief bij FC Utrecht


5 juni 2013 - Nana Asare vertrekt definitief bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de verwachte transfer van haar aanvoerder naar KAA Gent bevestigt. Bij de Belgische club tekende Asare een contract tot de zomer van 2017.

In Utrecht had de Ghanese middenvelder nog een contract tot de zomer van 2014. FC Utrecht was meer dan tevreden maar moet financieel pas op de plaats maken. In die nieuwe toekomstvisie past niet langer het salaris wat aan Asare toebehoorde.

Hoofd scouting en spelerszaken Edwin de Kruijff op de website van FC Utrecht: "Asare is voor FC Utrecht met zijn voetbaltechnische en tactische kwaliteiten, en zijn enorme loopvermogen, een belangrijke speler geweest de afgelopen jaren. In de situatie waarin wij ons als club op dit moment bevinden, kunnen wij echter niet anders dan in gesprek gaan met clubs die zich melden voor spelers die met hun salaris zwaar op de begroting drukken. Nana is er hier één van. Met KAA Gent zijn we tot goede financiële afspraken gekomen en Nana zelf heeft aangegeven graag terug te keren naar België. Zodoende zijn we tot deze transfer gekomen."

FC Utrecht had overigens al ingespeeld op het vertrek van Asare. De Kruijff vervolgt: "Afgelopen winter hebben we een voorinvestering gedaan door Jens Toornstra aan te trekken. Bovendien sluit Adam Sarota in de loop van het seizoen weer aan en beschikken we daarnaast ook nog over een aantal jonge talentvolle middenvelders die we de kans willen geven. Dit maakt dat we het vertrek van Nana intern kunnen opvangen."

Asare speelde sinds 2009 bij FC Utrecht.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!