Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fer bezorgt Jong Oranje 'Duitse' zege


6 juni 2013 - Jong Oranje heeft vanavond op zijn 'Duits' gewonnen van Jong Duitsland. In de slotminuut viel de beslissing in Petach Tikva door een goal van invaller Leroy Fer.

Het was een wedstrijd van uitersten. In de eerste helft was Oranje heer en meester. Het had veel meer balbezit, het betere voetbal en bij rust stond het dan ook verdiend 2-0 voor de mannen van Cor Pot en Henk Fraser. De 1-0 was een zwabber bal van Adam Maher na een kort genomen corner. De 2-0 kwam van de voet van Georginio Wijnaldum. Jong Duitsland kon daar nauwelijks iets tegenover stellen.

Na rust was het juist precies het tegenovergestelde. Al in de eerste minuut na rust ging Stefan de Vrij in de fout waarop doelman Jeroen Zoet aan de noodrem trek. Zoet kreeg geel en Duitsland een strafschop welke werd benut door Sebastian Rudy. Onder leiding van aanvoerder Lewis Holtby gingen de Duitsers door. Zes minuten voor tijd kreeg Jong Duitsland ook de beloning, het was uitblinker Holtby die de 2-2 van afstand aantekende.

Jong Oranje lag op zijn kant en Jong Duitsland leek in de slotfase nog aan de haal te gaan met de zege. Toch werd Oranje ook gevaarlijk in de counter. Jozefzoon, ingevallen voor Wijnaldum, verscheen oog in oog met de doelman. Later was er een kopkans voor Fer, ingevallen voor Maher, en ook van Ginkel was dichtbij. Uit de corner die volgde uit de actie van Van Ginkel was het Fer die keihard raak kopte.

Drie punten voor Jong Oranje waren daarmee alsnog het resultaat. Toch zal Cor Pot zich moeten afvragen hoe zijn team een prima eerste helft kon inruilen voor een dramatische tweede helft.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!