Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Petrolul knikkert Vitesse uit Europa


8 augustus 2013 - In navolging van FC Utrecht ligt ook Vitesse al uit Europa voordat het echt is begonnen. Op eigen veld ging Vitesse kopje onder tegen het Roemeense Petrolul. Er werd met 2-1 verloren nadat vorige week nog in de uitwedstrijd met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Vorige week kwam de Arnhemse treffer uit de lucht vallen. Vitesse had een prima uitgangspositie door de benutte penalty van Jonathan Reis. De ploeg van Peter Bosz begon vandaag ook sterk aan haar thuiswedstrijd. Tegen de verhouding in was het echter Petrolul dat iets wat fortuinlijk via Damien Boudjemaa ('21) op voorsprong kwam.

Daarmee liep Vitesse al weer achter de feiten aan. Na de goal groef Petrolul zich in en kon Vitesse nauwelijks een vuist maken. Trainer Peter Bosz besloot dan ook in de rust Mike Havenaar direct in te laten vallen. Opvallend was dat de Japans international als nummer tien werd ingezet achter Pedersen terwijl de tegenovergestelde variant logischer was.

Vitesse ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Net op het moment dat Petrolul een aantal malen gevaarlijk dicht bij de 0-2 kwam was het Vitesse dat scoorde. Jan-Arie van der Heijden tekende in de scrimmage na een standaardsituatie voor de 1-1. Toen tien minuten voor tijd Petrolul-verdediger Jean Alcenat met twee keer geel het veld moest verlaten leek Vitesse op rozen te zitten.

Vitesse en Petrolul stevenden af op een verlenging waarbij de thuisploeg een man meer situatie zou hebben. Diep in de blessuretijd was het echter Gheorghe Grozav die een vrije trap raak schoot. Na het doelpunt werd er direct afgesloten. Een enorme domper voor Vitesse en het Nederlandse voetbal. Opnieuw een club uit Europa.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!