Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Eriksen mag van Ajax met Spurs praten


28 augustus 2013 - Een vertrek van Christian Eriksen bij Ajax is wel heel dichtbij gekomen. De Deense middenvelder heeft van Ajax toestemming gekregen om met Tottenham Hotspur te gaan praten over zijn persoonlijke voorwaarden. Spurs en Ajax zijn elkaar genaderd in de onderhandelingen.

Tottenham Hotspur bood eerder 7 miljoen euro, terwijl Ajax dacht aan 15 miljoen euro. Beide partijen lijken elkaar nu genaderd te zijn voor een bedrag van circa 10 miljoen euro. Eriksen heeft in Amsterdam nog maar een contract tot volgend jaar zomer en hoopte al langer op een vertrek bij Ajax. De Deens international had zijn zinnen gezet naar de Europese top en besloot zodoende eerder lucratieve aanbiedingen van Zenit St. Petersburg en Bayer Leverkusen te weigeren.

Op hoofdlijnen zijn Ajax en Tottenham het nu eens. 'Maar het is pas rond als de handtekeningen onder het akkoord staan en dat is nog niet zo', zei directeur Marc Overmars van Ajax tegen De Telegraaf. 'Mocht het zover komen, dan zijn wij niet blij. Zeker omdat wij denken dat Christian dit jaar steeds beter en beslissender wordt in wedstrijden. Wat dat betreft zien we liever dat hij pas over een jaar gaat. Maar de contractduur is natuurlijk heel belangrijk en er spelen ook afspraken mee uit het verleden. Daar ontkom je ook niet aan.'

Christian Eriksen is bij Tottenham Hotspur tweede keus. De Spurs hadden hun zinnen gezet op de komst van Willian van Anzhi. De Braziliaan werd zelfs al medisch gekeurd maar het was het Chelsea dat er met diens handtekening van door ging. De verwachting is dat Ajax van plan is de 21-jarige Eriksen te vervangen door Lerin Duarte van Heracles Almelo. Eerder werd een bod van 2,5 miljoen euro en 1 miljoen aan eventuele bonussen door de Heracles geweigerd.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!