Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax ontvangt 12 miljoen in 3 jaar


29 augustus 2013 - Ajax ontvangt maar liefst 12 miljoen euro voor het nog 12 maanden lopende contract van Christian Eriksen, dat meldt De Telegraaf. Ajax moet wel enige tijd op dat geld wachten want Tottenham Hotspur zal betalen in drie termijnen met elke keer een tussentijd van een jaar.

Aanvankelijk werd de prijs van Eriksen in de markt geschat op circa 10 miljoen euro, terwijl Ajax dacht aan 15 miljoen euro. Dat Tottenham Hotspur nu meer betaald is niet zo vreemd gelet op de betaaltermijnen die worden gehanteerd. Daarnaast ontvangt Ajax ook nog eens eenmalig een bonus van 500.000 euro wanneer Tottenham Hotspur er dit seizoen in plaats zich te kwalificeren voor de Champions League.

Frank de Boer is minder blij. De Ajax-coach in De Telegraaf: "Zijn vertrek is een enorme aderlating, want Chris is verschrikkelijk belangrijk. We hebben het altijd heel goed met elkaar kunnen vinden. Voetballers die goed en ook nog eens een ideale prof zijn, zijn voor een trainer ideale spelers."

De oefenmeester heeft veel vertrouwen in Eriksen en verwacht dat hij ook succesvol in Engeland zal zijn: "Het zou me verbazen als dat niet zo zou zijn," aldus De Boer die nog niet weet of Ajax haar doelstellingen moet gaan aanpassen. "Dat hangt er vanaf of we nog spelers kunnen huren of kopen. Niet van het niveau van Eriksen, maar wel dicht daarbij. We hebben veel jongens met talent, maar zij zijn nog niet in staat om in acht dagen drie duels op topniveau te spelen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!