Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje moeizaam langs Andorra


10 september 2013 - Het Nederlands Elftal is nu volledig verzekerd van deelname aan het WK in Brazilie volgend jaar zomer. Een 2-0 overwinning in en tegen Andorra was voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal voldoende.

Het was een zeer moeizame overwinning van Oranje. Bij rust stond het tegen de voetbaldwerg nog 0-0 en dat mag Oranje-onwaardig worden genoemd. Ook het spel was niet om over naar huis te schrijven. In de rust greep Louis van Gaal dan ook in door linksback op te offeren en Adam Maher in de ploeg te brengen. Stijn Schaars zakte iets terug naar achteren.

In de tweede helft was het spel al een stuk beter en verkreeg men ook een groot aantal kansen. Oranje zou in de tweede helft twee keer scoren. Robin van Persie was beide keren de doelpuntenmaker. De eerste was van grote schoonheid, bij de 0-2 profiteerde de aanvaller van geblunder bij de doelman van Andorra.

Door de nederlaag van Roemenie tegen Turkije (0-2) is Oranje officieel verzekerd van deelname aan het Wereldkampioenschap volgend jaar zomer in Brazilië. Het is zelfs het eerste Europese land dat zich weet te plaatsen. Van Gaal zal als geen ander weten dat er nog heel veel moet gebeuren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!