Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Cruijff vindt A1 belangrijker dan Champions League


18 september 2013 - Vandaag staat FC Barcelona - Ajax voor het eerst in de historie op het programma. Een clubicoon van beide clubs, Johan Cruijff, zal de wedstrijd echter thuis achter de televisie bekijken. Gisteren was Cruijff wel aanwezig bij een duel tussen de A1 van beide clubs.

"Het klinkt misschien vreemd, maar op dit moment is de wedstrijd van de A1 voor mij interessanter dan die van het eerste", zegt Cruijff vandaag in zijn column in De Telegraaf/Telesport. "Het afgelopen anderhalf jaar zijn we tenslotte bezig geweest om in fases met Ajax een andere richting in te slaan. Dankzij het geweldige presteren van het team van Frank de Boer kregen we veel sneller dan verwacht de financiële huishouding op orde. Daarom zijn de inkomsten weer structureel hoger dan de uitgaven."

Cruijff vervolgt: "Alleen is het een groot misverstand om te denken dat dit vooral goed voor de aandeelhouders is geweest. De grootste aandeelhouder is namelijk de vereniging Ajax. Het geld komt daarom ten goede aan de club en zal vooral worden gebruikt om de laatste fases van de vernieuwde opleiding in te vullen. Om dit te verduidelijken ga ik eerst terug in de tijd. Om aan de top mee te kunnen doen, werd ervaring gekocht. Omdat de beste spelers uit die categorie voor Ajax niet te betalen zijn, werd er daarom veel middelmaat gehaald. Daar zijn we vanaf gestapt en werd er in tien tot vijftien jonge spelers geïnvesteerd."

"En zit de ervaring niet meer in het elftal, maar daar omheen. Het zijn nu oud-spelers als Jaap Stam, Dennis Bergkamp, Ronald de Boer, John Bosman en nog vele anderen die jonge Ajacieden dichter naar de internationale top moeten brengen. We zitten op zo’n tachtig procent van dat proces, maar voor die laatste twintig procent zal extra geïnvesteerd moeten worden."

Cruijff bezocht gisteren dan ook het duel. "Daarom vind ik de wedstrijd van de A1 eigenlijk interessanter dan die van het eerste. Want waar staan we met onze nieuwe aanpak? Omdat ik veel spelers niet ken, de opstelling niet weet, ga ik nu volkomen blanco naar de wedstrijd kijken."

De A1 van Ajax ging gisteren overigens hard onderuit. Er werd met maar liefst 4-1 verloren.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!