Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Marwijk definitief naar Hamburg


23 september 2013 - Hamburger SV heeft de komst van Bert van Marwijk officieel bevestigd. De voormalig coach van Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands Elftal tekende in Noord-Duitsland een tweejarig contract.

Van Marwijk moet in Hamburg de trots weer zien terug te krijgen. Als enige club in Duitsland degradeerde HSV nog nooit. De afgelopen jaren is het echter niet meer terug te vinden in de top van de Bundesliga. Clubs als Bayer Leverkusen, Schalke 04 en Borussia Dortmund zijn de club de afgelopen jaren voorbij gestreefd.

De afgelopen jaren bleek Hamurger SV een waar kerkhof voor trainers. Bruno Labbadia (2009-10), Armin Veh (2010-11) en Michael Oenning (2011) hielden het allen nog geen seizoen vol. De onlangs ontslagen Thorsten Fink deed het iets beter door twee seizoenen in Hamburg werkzaam te zijn.

Het is voor Bert van Marwijk een hernieuwde kennismaking met het Duitse voetbal. Eerder was Van Marwijk tussen 2004 en 2006 al coach van Borussia Dortmund. Na een seizoen bij Feyenoord (2007-2008) volgde het Nederlands Elftal. In 2012 stapte Van Marwijk na een teleurstellend verlopen Euro 2012 op.

De bekendste speler in de selectie van Hamburger SV is zonder twijfel Rafael van der Vaart die Van Marwijk vier jaar langs bij Oranje diende. Andere bekende namen zijn de verdedigers Marcel Janssen, Johan Djourou en Heiko Westermann. HSV staat momenteel zestiende in de Bundesliga.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!