Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord baalt van crisisheffing


26 september 2013 - Feyenoord rapporteerde over het afgelopen seizoen een winst van 2,7 miljoen euro. De schuld die in 2010 nog 43 miljoen euro bedroeg werd afgelopen zomer teruggebracht tot 8,9 miljoen. Dat had echter heel wat meer kunnen zijn wanneer het kabinet de crisisheffing er niet doorheen had gedrukt.

Algemeen directeur Eric Gudde vindt het van de zotte dat de Nederlandse overheid samen met andere Europese landen het Spaanse bankenstelsel en daarmee ook de clubs uit dat land in stand houdt. Nederlandse voetbalclubs moeten bloeden terwijl Real Madrid (met een schuld van 500 miljoen) deze zomer maar liefst 100 miljoen euro uitgaf voor Gareth Bale van Tottenham Hotspur.

Feyenoord boekte een winst van 2,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 6,5 miljoen euro. Die winst had over vorig seizoen ook bereikt kunnen worden wanneer de crisisheffing niet in werking was gesteld. Het kabinet belast bedrijven met hoge salarissen extra zwaar waardoor voetbalclubs ook de dupe zijn. Overigens werd er ook al geld opzij gezet voor het nieuwe stadion. Clubs als Ajax, PSV en Vitesse zijn zelfs nog veel meer geld kwijt aan deze crisistaks.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!