Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje op WK geen groepshoofd


16 oktober 2013 - Oranje is op het WK in Brazilie geen groepshoofd. Uruguay en Colombia maakte vannacht in de Zuid Amerikaanse kwalificatiereeks geen fout en blijven Oranje voor. Hierdoor krijgt Oranje op het Wereldkampioenschap in ieder geval een zware dobber. Onder andere Spanje en Duitsland kunnen als groepshoofd in een poule met Oranje zitten.

Uruguay won vannacht verrassend in Montevideo van Argentinië met 3-2. De al geplaatste Argentijnen moesten het onder andere stellen zonder de geblesseerde Lionel Messi. Ook het geplaatste Colombia won. Op bezoek bij Paraguay werd het 1-2.

De top 7 van de FIFA-ranglijst zijn verzekerd van de status van groepshoofd. Daar komt gastland Brazilië vervolgens bij. Nederland eindigde op een gedeelde achtste plaats met Italië. Het is nog onbekend hoe de FIFA exact gaat afronden en of Nederland dan wel Italië eind oktober achtste staat.

De FIFA-ranglijst
1. Spanje 1.513 punten
2. Duitsland 1.311
3. Argentinië 1.266
4. Colombia 1.178
5. België 1.175
6. Uruguay 1.164
7. Zwitserland 1.138
8. Italië 1.136
9. Nederland 1.136

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!