Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vrienden van Utrecht staan garant


30 oktober 2013 - Frans van Seumeren staat er niet meer alleen voor. De investeerder en groot-aandeelhouder zorgde er de afgelopen jaren steevast garant voor om de miljoenen tekorten met eigen geld weg te werken. Er zijn nu andere vermogende Utrecht-supporters die hem gaan bijstaan.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er een vijftal vermogende supporters die onder de naam Vrienden van Utrecht een miljoenenpotje hebben gemaakt die in de toekomst kan worden aangewend voor wanneer de toekomst van de Domstedelingen in gevaar komt. Het vijftal wenst anoniem te blijven.

De afgelopen jaren sprong Van Seumeren geregeld bij om bijvoorbeeld de spelerssalarissen te kunnen uitbetalen. Over het afgelopen seizoen boekte FC Utrecht naar verwachting een verlies van zeven miljoen euro. Vandaag vindt de presentatie van die jaarcijfers plaats. Ook de afgelopen jaren had FC Utrecht dergelijke tekorten en dat is op den duur ook voor Van Seumeren niet meer vol te houden.

Algemeen directeur Wilco van Schaik in het Algemeen Dagblad: 'De Vrienden van Utrecht krijgen geen aandelen of zo. Feitelijk gaan deze mensen, uit liefde voor de club, een bankfunctie voor ons vervullen. Het creëert rust. Vergelijkbaar met de jaren na het vertrek van Dirk Scheringa bij AZ. Als normaal bedrijf kun je als je even geen geld hebt, aankloppen bij een bank. Als voetbalclub mogen we nog geen euro rood staan. In het verleden was het altijd Van Seumeren die bijlapte en die situatie vonden wij, en hij ook, te eng.'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!