Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

NAC Breda financieel onder druk


4 november 2013 - Het financieel geplaagde NAC Breda heeft niet alleen steun gevraagd bij externe financiers maar ook aangeklopt bij de gemeente Breda. Dat heeft de Bredase wethouder Alfred Arbouw aan zijn gemeenteraad laten weten. De liquiditeitspositie van NAC Breda staat ernstig onder druk.

De gemeente Breda kocht het stadion in 2003 van de voetbalclub. Jaarlijks betaalt NAC ongeveer een miljoen euro aan huur, tegelijkertijd draait het zelf voor onderhoudskosten op. Wethouder Arbouw stelt verrast te zijn door NAC Breda: 'Wij zijn geschrokken.' De kans dat de gemeente financieel bijspringt is 'zeer gering', mede vanwege Europese regels over staatssteun.

Eind vorig seizoen was het negatieve eigen vermogen van NAC Breda al 12,2 miljoen euro. Dat is alleen nog maar verder toegenomen door onder andere mindere inkomsten uit sponsoring, onverhuurde skyboxen, minder verkochte seizoenskaarten en inherent daaraan een lagere omzet uit horeca.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!