Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Clubleiding en spelers Utrecht twisten over premies


7 november 2013 - Er is een hevige discussie tussen de clubleiding en de spelersgroep van FC Utrecht over het premiestelsel. In het licht van bezuinigingen wil FC Utrecht het stelsel drastisch aanpassen. Dat is tegen het zere been van de spelers die nu een advocaat hebben ingeschakeld om de onderhandelingen te vervolgen.

"Onze club heeft het financieel moeilijk", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover De Telegraaf. "We komen niet aan het salaris of de auto’s van de spelers en ook de premies over het voorbije seizoen zijn allemaal keurig uitbetaald, maar wij willen wel een herziening van het premiestelsel. Het is onze taak om de club financieel te herstructureren en daar is dit een onderdeel van."

Over het voorbije boekjaar was er een tekort van 5,5 miljoen euro begroot. Uiteindelijk werd het 7 miljoen euro. Dat kwam mede doordat het sportief veel beter ging dan verwacht. FC Utrecht wil dat de komende jaren voorkomen en financieel weer positieve cijfers schrijven.

"We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek", aldus Van Schaik. "Als we er niet uitkomen, zal het een gang naar de rechter worden, maar ik heb nog steeds het vertrouwen dat we gezamenlijk een oplossing vinden."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!