Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax gaat Europees overwinteren


26 november 2013 - Door een 2-1 zege op FC Barcelona is Ajax verzekerd van Europese overwintering. De ploeg van Frank de Boer is zeker van de derde plaats (Europa League) maar heeft nog alle kans om zelfs tweede te worden en daarmee in de Champions League te overwinteren.

Ajax wisselde vandaag een schitterende eerste helft af met een angstige tweede helft. Bij rust leidde Ajax in de eigen Amsterdam ArenA tegen het moet gezegd worden verzwakt FC Barcelona met 2-0. Thulani Serero en Danny Hoesen tekenden in de eerste helft voor de treffers. Na rust moest Ajax al snel met een man minder verder.

Veltman greep naar de noodrem na een te korte terugspeelbal van Van Rhijn. Dat kostte Veltman een rode kaart en leverde Barcelona een strafschop op. Niet zo snel van de jonge international op dat moment in het duel. Xavi benutte vervolgens de strafschop. Ondanks een aantal angstige momenten wist Barcelona niet meer te scoren.

Door de zege op FC Barcelona en een 0-3 overwinning van AC Milan in Glasgow tegen Celtic is Ajax nu verzekerd van de derde plaats in de groep. Het heeft nu zeven punten na vijf duels. Vier meer dan Celtic dat nu uitgeschakeld is. Ajax mag nu in San Siro proberen opnieuw voor een stand te gaan. Alleen winst telt, dan gaat Ajax namelijk over AC Milan heen en is overwintering in de Champions League een feit. Anders wordt het - ook knap - Europa League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!