Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gemeente Breda bereid huur te verlagen


3 december 2013 - Hulp voor NAC Breda. De financieel geplaagde voetbalcub krijgt dan mogelijk toch de gewenste huurverlaging van de gemeente Breda. Dat is een nadrukkelijke wens van een groep investeerders die NAC Breda vervolgens verder uit de put willen trekken.

De gemeente Breda wil de jaarlijkse stadionhuur met maximaal 325.000 euro per jaar verlagen. Op dit moment betaalt NAC Breda nog 1,3 miljoen euro per jaar aan huur. Een belangrijke voorwaarde is wel dat NAC Breda niet langer de enige, exclusieve gebruiker van het Rat Verlegh Stadion zal zijn.

NAC Breda zit in acute geldnood en klopte dan ook bij de gemeente aan. De voetbalclub vroeg daarbij om een huurverlaging van 600.000 euro. Zo ver wil Breda dus niet gaan. Volgens wethouder Alfred Arbouw moest de gemeente kiezen tussen twee kaden. Niets doen zou namelijk het einde van de enige profclub binnen haar gemeentegrenzen betekenen. Ook zou men dan al het geld kwijt zijn.

Wethouder Arbouw in een verklaring: "De voorgestelde verlaging is het maximale wat de gemeente kan en wil doen. We gaan in gesprek met partijen over andere mogelijkheden in het stadion. Er heeft zich een patroon ontwikkeld waarbij NAC bij de gemeente en financiers aanklopt, wanneer de club weer in zwaar weer verkeert. De gemeente wil niet langer op deze voet doorgaan."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!