Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Cruijff wil rol zaakwaarnemer veranderen


23 december 2013 - Johan Cruijff wil de invloed van zaakwaarnemers bij Ajax gaan inperken, dat stelt hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

"De club gaat ook in dit opzicht rugdekking aan de speler geven", aldus Cruijff in zijn column. "De komende tijd zal het technische hart alle jonge spelers gaan inschalen. Iedereen krijgt een soort ranking, waar een vaste financiële vergoeding tegenover staat. Zodra ze een hogere status afdwingen, zoals Veltman, Klaassen en Denswil hebben gedaan, dan volgt automatisch een financiële bijstelling."

Zaakwaarnemers dienen ondersteunend te zijn en niet dwart te liggen. "Doet hij dat wel, dan kan de speler op zoek naar een andere club en komt die manager er bij Ajax niet meer in", zo gaat Cruijff verder. "Komt een ander talent met diezelfde zaakwaarnemer aanzetten, dan heeft hij pech, want de club gaat niet in zee met mensen die uiteindelijk het opleidingsproces verstoren. Zo wordt de filosofie aangescherpt."

In de meest ideale situatie doorloopt een speler de jeugdopleiding van Ajax en vertrekt hij op zijn 22ste of 23ste. "Dan krijgt hij van Ajax ook alle medewerking om door de voordeur te vertrekken. Als een zaakwaarnemer namens de speler van dit traject af wil stappen, dan geeft hij aan geen vertrouwen te hebben in de mensen die de voetballer opleiden. Als je dat vertrouwen niet hebt, dan hoef je ook niet te komen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!