Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Tomasson nieuwe trainer Roda JC


26 december 2013 - Jon Dahl Tomasson wordt de nieuwe trainer van Roda JC. De voormalig Deens international is de opvolger van de eerder ontslagen Ruud Brood. Rick Plum en Regillio Vrede traden de afgelopen duels als interim-trainers op.

Eerder werd Roda JC nog in verband gebracht met Ernest Faber. De huidige assistent-trainer van Philip Cocu bij PSV had zo kort na zijn aanstelling in het Philips Stadion geen trek in een nieuwe werkgever. Jon Dahl Tomasson lijkt daar veel minder moeite mee te hebben. De 37-jarige Tomasson was namelijk pas sinds afgelopen zomer als hoofdtrainer actief bij Excelsior.

Tomasson was 2,5 jaar actief in de technische staf van Excelsior. Het eerste seizoen was hij assistent van John Lammers. Vorig jaar fungeerde Jon Dahl Tomasson als assistent van Leon Vlemmings bij Excelsior. Afgelopen zomer ging hij op eigen benen staan en inmiddels was Excelsior opgeklommen naar de zesde plaats in de Jupiler League. Nu komt het tot een hernieuwde samenwerking met Vlemmings, die maakte namelijk afgelopen zomer al de overstap naar Kerkrade om er technisch manager te worden.

De commentaren omtrent de aanstelling van Tomasson zijn zeer wisselen. De een noemt het een slimme zet vanwege zijn ervaring als speler (onder andere Feyenoord, Newcastle United, AC Milan en Stuttgart en 112 interlands voor Denemarken), de ander vindt hem te onervaren. Tomasson mag het nu in de tweede seizoenshelft laten zien. Roda JC heeft er veel vertrouwen in getuige het contract tot de zomer van 2017.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!