Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV verwelkomt Bryan Ruiz


15 januari 2014 - PSV heeft de komst van Bryan Ruiz officieel aangekondigd. De club gaat er nu alles aan doen om de aanvoerder van Costa Rica speelgerechtigd te krijgen voor de topper van aankomend weekend. PSV gaat dan namelijk op bezoek in Amsterdam bij aartsrivaal Ajax.

PSV huurt Ruiz tot het einde van het seizoen van het Engelse Fulham, in ruil daarvoor ontvangt de ploeg van Rene Meulensteen een vergoeding van 1 miljoen euro. PSV wist in de strijd om Ruiz onder andere Real Betis en het Hamburger SV van Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart af te troeven. Ruiz wilde weer aan spelen toekomen met het WK in Brazilië in het verschiet. Daarnaast heeft hij goede herinneringen aan de Eredivisie, eerder droeg hij immers het shirt van FC Twente.

"Ik ga mijn uiterste best doen voor PSV", zei Ruiz bij zijn eerste interview op Hollandse bodem na zijn terugkeer uit Engeland tegen PSV TV. "Ik weet nog dat elke wedstrijd tegen PSV een spannende strijd was, die alle kanten op kon. Maar nu zit ik in de andere kleedkamer en geef ik alles voor PSV. Ik heb goede herinneringen aan mijn periode bij FC Twente, maar ik ben een professional en ik zet me honderd procent in voor PSV om te bereiken wat we willen bereiken."

Ruiz vervolgt: "Toen de kans zich voordeed, had ik interesse. Ik kijk er erg naar uit om te komen trainen. Het klopt dat ik de laatste tijd niet veel speeltijd had bij Fulham, daarom zie ik dit als een grote kans voor mij. Ik wil mijn vertrouwen terugkrijgen, PSV helpen om het doel te halen door zo hoog mogelijk te eindigen en me voorbereiden op het WK. PSV heeft veel kwaliteit en we doen ons best om terug te komen bij de bovenste plaatsen. k ben zeer gemotiveerd om te spelen voor PSV."

Ook technisch manager Marcel Brands was in zijn nopjes. "Als je met de naam Bryan Ruiz komt, denk ik dat er weinig extra aankondiging nodig is. Ik ben er afgelopen zomer al mee bezig geweest, toen lukte het helaas niet. Deze winter hebben we weer een poging gewaagd en was het nog steeds moeilijk, totdat er vorige week licht in de tunnel kwam. Met 28 jaar is hij een speler met ervaring, hij is ook aanvoerder van het nationale team van Costa Rica en kent de Eredivisie. Hij heeft scorend vermogen en ik denk dat iedereen zo'n speler graag ziet in de competitie. Het contact dat we de afgelopen maanden hebben gehad en gehouden heeft wellicht geholpen en de doorslag gegeven. Als ik hem een beetje ken, weet ik dat hij kiest op zijn gevoel."

PSV heeft geen optie tot koop weten te bedingen. Brands: "Dat was voor nu te gecompliceerd, maar mogelijk in de nabije toekomst. Dit is de eerste stap, ik hoop dat er nog een tweede komt." Met de komst van Ruiz lijkt het vertrek van Ola Toivonen slechts een kwestie van tijd. Het Turkse Besiktas is serieus in de markt voor de Zweeds international.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!