Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Seumeren helpt Utrecht opnieuw


17 januari 2014 - Voorzitter en grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft FC Utrecht opnieuw de helpende hand geboden. De vermogende Van Seumeren schold een aantal achtergestelde leningen ter waarde van 27 miljoen euro kwijt.

De lening kon daarmee worden omgezet in eigen vermogen waardoor de financiele positie van FC Utrecht er op eens een stuk rooskleuriger uitziet. "FC Utrecht is hard op weg kerngezond te worden, met uitstekende toekomstperspectieven voor onze ambities. Er zaten veel en grote schulden in de vorm van achtergestelde leningen in de club en in FPI (spelersfonds, red.) opgebouwd in de afgelopen jaren. Om een gezond FC Utrecht mogelijk te maken zijn alle schulden uit het verleden van FC Utrecht en FPI aan Frans van Seumeren omgezet in Eigen Vermogen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik aan Voetbal International. "Dat wil zeggen dat die schulden zijn kwijt gescholden door Frans van Seumeren."

Van Schaik vervolgde: "Het totaal bedrag aan schulden dat is omgezet in eigen vermogen bedraagt ruim ¤27 miljoen euro! Wij als directie hebben een plan gepresenteerd en besproken met de rvc om FC Utrecht gezond te krijgen. Dat herstelplan duurt tot en met de zomer van 2016 en daar was dit een belangrijk onderdeel in."

"De rvc en grootaandeelhouder Frans van Seumeren in het bijzonder had alle vertrouwen in het plan voor een gezond FC Utrecht in de toekomst, zodat hij alle schulden uit het verleden heeft omgezet in eigen vermogen. Er zit nu nog een minimale schuld in FC Utrecht, de spelers staan weer voor honderd procent op onze balans tegen een minimale waarde. Dus daar hebben we onze stille reserves gekweekt."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!